14 April 2012

JOM sertai Pembina hari ni jomm...!!!

Assalamualaikum kawan2 semua.lama kita xjmpa kt arena blog ni kan
yela sejak mula alam karier ni, tanggungjawab semakin bertambah
rasanya kalau kesedaran pasal tjwab ni timbul sejak zaman belajar lg,
tadela kelam kabut sgt kan. tp tula insyaAllah dipermudahkan segala urusan...
tp adakah semudah itu urusan kita akan dipermudahkan?
jom sama2 kita fikirkan jawapannya ye. Sedangkan Nabi Musa AS juga
memohon kepada Allah SWT supaya beliau menjadi seorang yang fasih berbicara,
mudah difahami oleh orang ramai dan dapat mematahkan segala hujah-hujah lawan yang batil.
Inikan pula kita yakni hanya insan biasa yg penuh cacat celanya kan.
so, sama2 la kita hadirkan pertolongan Allah swt dalam setiap perkataan dan perbuatan kita.
Amalkan lah ayat 25-28 dalam surah toha ni yg bermaksud,

"Ya Tuhanku, lapangilah dada-ku.
Dan permudahkanlah segala urusan-ku.
Dan ungkaikanlah segala yang tersimpul pada lidah-ku.
Dan mudah-mudahan mereka semua dapat memahami segala tutur kata-ku"

semoga bermanfaat insyaAllah ye.

Jadi di kesempatan ini saya nak ajak kawan2 di luar sana
utk sama2 menyertai kami di Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) kerana terlalu
banyak kebaikannya utk terlibat secara aktif dalam pertubuhan2 bukan kerajaan (NGO) yg islamik mcm ni. Bukanlah semata2 saya nak ajak kawan2 join PEMBINA utk meramaikan
ahli2nya tp yg pntg utk kami berkongsi apa yg kami dapat disini. Kalau ada sebarang
pertanyaan, bole trus komen kt sini.































selamat beramal ye.
assalamualaikum wbt

2 comments:

Nani Radzuan said...

dah lama saya mencari pertubuhan NGO sebegini.Macam mana nak join ye Encik helmi?kene isi borang?yuran?

XD

he11mi~ said...

owh2.stakat ni, pembina bergerak aktif dalam ipt terutama ipta.kalau nak join program2 pembina,kena alert la dgn promosi2 yg kami buat di kampus.kalau nak berdaftar,boleh ikut kawasan.kalau di kl,bole contact pembina kl.kalau di bangi,kami ada pembina bangi.kalau nak through cawangan2 lain,pon boleh.
borang kami ada.utk pndaftaran,rm5 akan dicaj.sekian.harap membantu