25 August 2010

seorg adik bole buat seorg abg menangis ke?

jwpannye ye BOLEH...
bila abg mi tringat kt arwah adik...
bukan abg mi nak ckp abg mi ade masa trlupakan adik
x.abg mi xpnah lupa.tiap2 hr abg mi tgk gmbr adik...
tiap2 hr abg mi doa utk adik semasa abg mi berbuka puasa..
da lama abg mi x menitis air mata sbb adik..
tp sbb hr ni abg mi tgk 1 drama kt tv3..
seorg adik meluahkan rs sedihnya pd arwah kakaknye di pusara
abg mi da xbole thn da perasaan tgk citer tu..
abg mi rs rindu sgt kt adik
tiba2 abg mi tringat dulu ms hr raya,semua org mintak maaf dgn ayah,mak..
semua org nangis...
adik kecik lg masa tu dan adik xphm kenapa semua org nangis..
pastu adik pon nangis skali sbb tgk semua org nangis..
abg mi trsenyum bile teringat kenangan ni...
semoga adik bahagia disana...
bile tgk cerita td, tiba2 rs berazam utk jd pakcik yg paling baik kt dunia utk anak buah yg bakal lahir xlama lagi..
tiap2 hr emi doakan keselamatan kakJana dan kandungan
semoga semua selamat
xsabar nak jadi pakcik
kepada yg nak jd ibu ngn ayah apatah lg kan
yg nak jadik nenek ngn atuk pon,apatah lalalagi~
tp sy bkn setakat berazam utk menjadi pakcik yg baik
tp turut berazam utk menjadi abg,adik,anak yg terbaik...
rakan trbaik kepada rakan2
juga sahabat trbaik kepada sahabat~
menjadi hamba yg taat padaNya juga
menjadi insan yg berguna pada agama dan masyarakat
dan jika diberi kesempatan masa,rezeki dan jodoh,tringin juga menjadi suami dan ayah yg terbaik
blogger-emoticon.blogspot.com
salam ramadhan utk semua rakan semuslim

"menjaga diri, Hiasi peribadi"

blogger-emoticon.blogspot.com

14 comments:

Mommy Pinky said...

jd la pakcik y baik ye..kuikui~

Anonymous said...

"tringin juga menjadi suami dan ayah yg terbaik"

you will be :D

chepah said...

oo hari tu nak nangis bkn sbb test semata2 la ni? sbb adik? hehe. kantoi aku bace blog ko :p chill la jgn nangis :)

he11mi said...

kak jana~insyaAllah.xsabar nak cium baby.haha!
anonymous~time kasih~insyaAllah.xbole ckp "nak" j.kene ada usaha ke arah itu;)
chepah~sbb test,nak nangis j.tp xnangis lg.sbb adik,xbole tahan.huhu~

hUdZ said...

insyaAllah ko akn jd hamba, anak, pakcik n in the future suami n ayah yang terbaik ;)

Anonymous said...

ayat last tu cm pancing je.....tp aku pon pecayakan ko mong....tp jdik sahabat baek xde plak dlm ayat ko...ke aku x perasan....-aie-

he11mi~ said...

huda~hehe.tq huda.insyaAllah.berusaha ni!

aie pegawai TM~haha.mane ade pancing.aku tulis scr general kot.ok2.aku tambah utk jd sahabat yg trbaek;).gile particular skrg:8)

khairolghani said...

sedih pulak baca entri emi ni..InsyaAllah,Emi akan jadi pakcik yang terbaik..

sementara itu,teruskan berdoa untuk Kak Jana dan kandungan..semoga segalanya berjalan lancar..

he11mi said...

abg kay~insyaAllah.semoga abg kay akan jadi ayah yg trbaik utk baby nnt;).tiap2 hr emi doa utk kak jana masa berbuka puasa:)

akuzle said...

hmmm... cedey2... kontrol2 jgn nangis...

baiknyer hati org yg nk jd yg terbaik... akak pon nk jd mcm tuh dan nk doakan gaks...amin!!

Fazrena said...

salam..
hu,aku masih belum di uji mcm kamu, tp aku yakin, kamu org2 yg terpilih dr Allah 4 d uji sebegitu.. Bkn sume org mampu survive mcm kamu..

anyway, skurang2nya aku yakin, adik kecil kamu itu pasti sudah setia dan sedia menanti menjemput ibu bapa kamu d hadapan pintu syurga.. itulah ganjarannya bg org yg d uji sbegitu hebat..

kamu kuat,saya yakin itu.. kuat xsmestinya tak leh nanes kan? :)

nway, aku doakn moga kamu(dan aku dan sume) sentiasa dlm ramat n redhaNYA.. sentiasa dberi ksihatan yg baik, dpermudahkan sgala urusan dunia,akhirat,belajar,duit,kerja,hati dan jodoh.. amin

Yok jadi org yg baik dan bguna 4 org lain! Smoga bertemu dgarisan pnamat sbgai org2 yg diredhaiNYA dan yg sentiasa bermanfaat utk islam serta ummah..

~ mau jd baik tu satu perkra, utk bgerak ke arah itu pun satu pkara.. :)

pembebel yg banyak,
Fazrena@mutiara

Fazrena said...

salam..
hu,aku masih belum di uji mcm kamu, tp aku yakin, kamu org2 yg terpilih dr Allah 4 d uji sebegitu.. Bkn sume org mampu survive mcm kamu..

anyway, skurang2nya aku yakin, adik kecil kamu itu pasti sudah setia dan sedia menanti menjemput ibu bapa kamu d hadapan pintu syurga.. itulah ganjarannya bg org yg d uji sbegitu hebat..

kamu kuat,saya yakin itu.. kuat xsmestinya tak leh nanes kan? :)

nway, aku doakn moga kamu(dan aku dan sume) sentiasa dlm ramat n redhaNYA.. sentiasa dberi ksihatan yg baik, dpermudahkan sgala urusan dunia,akhirat,belajar,duit,kerja,hati dan jodoh.. amin

Yok jadi org yg baik dan bguna 4 org lain! Smoga bertemu dgarisan pnamat sbgai org2 yg diredhaiNYA dan yg sentiasa bermanfaat utk islam serta ummah..

~ mau jd baik tu satu perkra, utk bgerak ke arah itu pun satu pkara.. :)

pembebel yg banyak,
Fazrena@mutiara

Mawar Merah said...

Dulu Kak Siti bc entry Kak Jana psl adik kecik korg yg pergi dijemput Ilahi. Mmg sedih dgn Maimunah yg koma lg. Papepun, ni semua dugaan dr Allah s.w.t. Dia hanya menguji hamba2Nya yg kuat. Kak Siti pun sm, penah kehilangan nenek yg sgt akrab dgn Kak Siti. Sebelum tido tiap2 malam xpenah xmenitis air mata terkenang nenek. Semoga kita semua tabah menghadapi dugaan ni.

Anonymous said...

=)